Powered by Blogger.
RSS

About Me

My photo
aku seorang perantau dan sentiasa mencari ilmu ALLAH.Mencari ilmu Syariat,Hakikat,Tasauf,Tarikat Dan Makrifat..Sudah hampir puluhan tahun aku merantau mencarai ilmu ALLAH.. setiap kejadian yang Dijadikan Oleh ALLAH ada permulaan dan penhujungnya..Permulaan dari negeri tanah rendah sekebun bunga,aku merantau ke negeri dibawah Bayu sehingga lah sekarang aku berada di negeri jelapang padi.tapi aku bersyukur kepada ALLAH Taala kerana masih lagi dipinjamkan roh dan nyawa sehinga lah aku mampu berdiri dan melangkah dengan gagah, Aku terus mencari dan mengejar ilmu mengenal ALLAH taala. Saudara seislam dan seiaman, ketahuilah bahawa Allah tetap ALLah Kita tetap kita..Allah Adalah Tuan dan kita adalah Hamba kepada tuan yang berkuasa..jangan jadikan kegagalan dan kerugian dalam hidup kita untuk mencari "siapa kita"... "PAKU BUKJAN SEBARANG PAKU,PAKU DATANG DARI SEBERANG,AKU ADALAH AKU,AKU BERSEMBUNYI DIDALAM TERANG' SUBHANALLAH WALHAMDULLILAAH ALLAHU AKBAR...Maha suci engkau ya ALLAH yang telah menjadikan alam ghaib dan alam nyata sebagai tanda kekuasaan mu...AMIN..

Doa-Doa Harian

DOA HARIAN

Melatih anak menghafal merupakan salah satu kaedah meningkatkan keupayaan minda. Doa-doa amalan harian amat sesuai dihafal oleh anak-anak kecil kita dan terus diamalkan di dalam kehidupan mereka sehingga bila-bila… Lagi pula, mendekatkan anak-anak kepada PENCIPTA adalah usaha mensahihkan iman mereka..

DOA KETIKA HENDAK TIDUR

Maksudnya : Dengan namaMu ya Allah aku hidup dan mati.
DOA KETIKA BANGUN DARI TIDUR

Maksudnya : Segala puji bagi Allah yang telah menghidupkan kami selepas kami dimatikan dan kepadanya kami dikembalikan
DOA KETIKA HENDAK MASUK TANDAS

Maksudnya : Ya Allah aku berlindung denganMu daripada syaitan jantan dan betina.
DOA KETIKA HENDAK KELUAR DARI TANDAS


 Maksudnya : Segala puji bagi Allah yang telah menghilangkan penyakit daripadaku dan menyihatkan aku.
DOA KETIKA HENDAK MAKAN

Maksudnya : Ya Allah berkatilah rezeki yang telah engkau beri kepada kami, dan jauhkan lah kami daripada azab api neraka.
DOA KETIKA SELEPAS MAKAN

Maksudnya : Segala puji bagi Allah yang telah memberi kami makan dan memberi kami minum serta menjadikan kami daripada golongan orang-orang Islam.
Tontoni video di bawah untuk mendengar sebutan dengan baik…

KOLEKSI DOA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DOA AKHIR TAHUN

DOA AWAL TAHUN